HEYU! Writers: Talkshow met Rosa Montero en Anna Enquist

Zondag 21 februari, 16.00 uur, OBA Theater

Volgende week zondag is de eerste aflevering van HEYU! Writers in de OBA in Amsterdam. In deze serie spreek ik met twaalf van de beste Europese schrijvers over onderwerpen die ons bezighouden: liefde en leven, migratie en Fort Europa, stad en platteland, politiek en democratie. Welk beeld geven schrijvers van de tijd waarin wij leven, waar zit de angst, waar zit de hoop?
Rosa Montero (Madrid, 1951) is een van Spanje’s bekendste schrijvers. Als journalist bij El Païs ontving ze vele prijzen. Haar passie voor lezen ontstond toen ze als kind vijf jaar lang in bed moest blijven. Ze studeerde psychologie en journalistiek. Bij uitgeverij Wereldbibliotheek verschenen van haar De dochter van de kannibaal, Hartstochten – Liefdes die de geschiedenis veranderden, Het hart van de Tartarus, Red de wereld! Volg de instructies en Vrouwenportretten. Onlangs publiceerde zij Het absurde idee je nooit meer te zien, waarin ze haar verdriet over de dood van haar man koppelt aan het dagboek van Marie Curie.

Montero gaat in gesprek met de Nederlandse schrijfster Anna Enquist. Enquist is een van de populairste schrijvers van Nederland. Ze studeerde piano aan de Muziekakademie in Den Haag en studeerde tegelijkertijd psychologie in Leiden. Met haar eerste twee romans, Het meesterstuk (1995) en Het geheim (1997), psychologische romans waarin klassieke muziek een belangrijk thema is, bereikte ze een groot publiek. Haar recentste boek, Kwartet, is een roman die is vormgegeven als een thriller: vier leden van een strijkkwartet, ieder op verschillende manieren beschadigd door het leven, vinden afleiding, troost, soms zelfs iets van verheffing in de muziek.

Met muzikale intermezzi door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.
Schrijf je in via
http://oba.nl/activiteit.177832.html